O mnie

 

 

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu na kierunku dietetyka oraz Śląskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku psychodietetyka. Posiadam kwalifikacje, które pozwalają mi na ustalenie skutecznej dietoterapii w prewencji oraz przebiegu chorób przewlekłych, autoimmunologicznych oraz metabolicznych. Nieustannie poszerzam zakres swojej wiedzy na szkoleniach, kursach i konferencjach. Wielokierunkowe podejście do tematu dietetyki pozwala mi na obiektywne spojrzenie w przyszłość tej dziedziny.

 

 

 

 

Moja filozofia

Momentem przełomowym w moim podejściu do dietetyki było uświadomienie sobie, jak  ważnym aspektem naszego życia jest jedzenie. Dlaczego? Nasz organizm to układ zamknięty. Pod skórą, wewnątrz znajdują się wszystkie organy, które nieustannie wykonują pracę, aby utrzymać poziom równowagi całego ciała. Nie można ich dotknąć, a funkcjonowania większości z nich nie można też świadomie kontrolować. Nie da się zajrzeć do środka    i obejrzeć wszystkiego dokładnie w dowolnym momencie. Twój organizm pracuje, a w chwili kiedy przeczytałeś ten fragment, Twoje serce zdążyło skurczyć się 70 razy i przepompować około 5 litrów krwi.

 

 

 

 

Teraz uważaj.

Jedzenie dotyka naszego ciała bezpośrednio. To najważniejsze źródło energii, niezbędnej nam do przeżycia. Jest to także budulec, który dostarczony z zewnątrz zostaje wykorzystany przez organizm do procesu odnowy, budowy i funkcjonowania. Jeśli więc dostarczymy mu paliwa słabej jakości, to czy możemy oczekiwać pozytywnych efektów w postaci dobrego samopoczucia, wyglądu i zdrowia?

Odpowiednio zbilansowana dieta, jaką otrzymasz po konsultacji ze mną pomoże Ci znów budzić się wypoczętym. Wpłynie także pozytywnie na kondycję skóry, paznokci  i włosów. Poprawi ogólny stan organizmu poprzez odpowiednią stymulację procesu trawienia.

Najważniejszy jest Mały i Duży Człowiek

W swoim podejściu kieruję się przede wszystkim holistycznym spojrzeniem na pacjenta. Uważam, że zdrowie to wypadkowa wielu składowych.  Każdy objaw to informacja. Każde niepowodzenie to motywacja, aby spróbować inaczej. Nie ma na świecie dwóch takich samych osób, nie ma jednego planu żywieniowego, który jest odpowiedni dla wszystkich.  Dlatego właśnie moja współpraca z pacjentem jest bardzo indywidualna.